Omschrijving Twarog 15% / Kwark / Творог Родная Деревня
verse kaas naturel
Bron van calcium :) heel gezond!
Kwark bevat eiwitten, mineralen, lactose (melksuiker), vet, enzymen, vitamines.
In totaal zitten er 12 vitamines in kwark: A, D, C en vitamines van groep B. Ook bevat het in grote hoeveelheden calcium, ijzer en fosfor. Tegelijkertijd bevat kwark slechts 3% koolhydraten. Ongeveer 200 g kwark wordt verkregen uit respectievelijk 500 g melk, de voedingswaarde van kwark is veel hoger dan die van melk.
Eigenschappen en toepassing
Nuttige eigenschappen van kwark worden bepaald door de helende samenstelling. Melkeiwit - caseïne in kwark, heeft een hoge voedingswaarde en kan dierlijke eiwitten vervangen.
De mineralen waaruit de kwark bestaat, dragen bij aan de vorming en versterking van botweefsel. Aminozuren in kwark dragen bij aan de preventie van leverziekten. B-vitamines beschermen tegen atherosclerose. Vetvrije kwark maakt deel uit van veel diëten voor gewichtsverlies en vastendagen.
In tegenstelling tot vlees bevat kwark geen purines.
Melkzuurbacteriën die in kwark worden aangetroffen, verbeteren de activiteit van het maagdarmkanaal, normaliseren de darmmotiliteit. Het is nuttig voor mensen die lijden aan ziekten van de lever, de nieren, het cardiovasculaire systeem, de longen. Voor mensen met aandoeningen van het maagdarmkanaal heeft het de voorkeur om kwark in verwerkte vorm te gebruiken: knoedels, cheesecakes, enz.
Kwark draagt bij aan de vorming van hemoglobine in het bloed en de normalisatie van het zenuwstelsel. Kwark wordt niet alleen als voedingsproduct gebruikt. Het wordt gebruikt in de vorm van verschillende maskers, crèmes en zalven voor de huid van gezicht en lichaam. Brandwonden worden behandeld met warme kwark.
Ondanks alle genoemde gunstige eigenschappen van kwark, mag vanwege het hoge eiwitgehalte niet meer dan 200 g per dag worden geconsumeerd.
Kwark is voor bijna iedereen nuttig, behalve in gevallen van ernstige nierpathologieën, of in gevallen waarin het nodig is om de inname van eiwitten en calcium te beperken.